Ud i det fri på mountainbike

En af de sportsgrene der i Danmark vækster allermest i disse år er mountainbike. Sporten er blevet særdeles populær, og man oplever i dag mountainbike rytter i de danske skove som aldrig før.

Naturstyrelsen og de enkelte kommuner er i de seneste år også blevet meget bedre til, at få lavet gode ruter i de danske skove og plantager. Man finder i dag ikke mange kommuner, hvor der ikke er et par gode mountainbike ruter – se selv her. Der er dog også en del ruter, der ikke er med på kortet her – da kortet “kun” viser de ruter, som naturstyrelsen har ansvaret for.

Hvorfor er mountainbike blevet så populært?

Ja, jeg tror der er flere årsager. Dem kan du læse om lige her.

Ud i naturen
Kombinationen af at dyrke sport og så få frisk luft tiltaler mange. Med mountainbike løb kan man komme ud i skoven nyde naturen, nyde den friske luft og samtidig få masser af god motion.

Træning når man har tid 
Vi kan bare se, hvordan løb udendørs også er blevet mere og mere populært de seneste år grundet at man kan løbe når man har tid – og et hul i kalenderen. Vores hverdage bliver mere og mere travle, og derfor tiltaler sportsgrene hvor man kan gøre det uden man behøver en masse planlægning forinden.


Mountainbikerne  er primært mænd, og det er der formentlig en god grund til. At køre på mountainbike er en rå sport, hvor man kan “risikere” at få mudder helt op til omkring øerne. Samtidig er der masser af fart og stejle opstigninger, hvor man skal bruge masser af rå muskelmasse.

Motion og styrke
Moutainbike er ikke bare udelukkende cardiotræning, ligesom almindelig cykling i højere grad er. Når man kører på mountainbike har man både brug for en god kondition, men også samtidig muskelkraft.

Har du andre bud?

Hvis du har andre gode bud på, hvorfor mountainbike pludselig er blevet så populært op igennem de seneste år – så er du meget velkommen til at lægge en kommentar til indlægget herunder. Det kunne være rigtig fedt, hvis nogle af jer også havde nogle gode bud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *