Bedre tandpleje

God tandplejeVi kender det alle. Ærgelsen og smerten når man står nede hos tandlægen og skal have lavet et hul eller et andet indgreb. Ærgelsen på grund af det større pengebeløb man skal lægge og smerten fordi – ja, gæt selv.

Heldigvis har man selv – i høj grad – indflydelse på, hvor hyppigt ovenstående skal finde sted. God tandpleje og tandhygiejne er nøgleordene for dette.

Her i artiklen for du 3 gode tips til hvordan du opnår en bedre tandpleje og tandhygiejne. De tre råd i denne artikel er universelle – og virker for alle. Har du brug for mere specifik vejledning omkring, hvordan den optimale tandpleje og mundhygiejne er for dig – så anbefales det, at du tager kontakt til din tandlæge.

1. Børst tænder 2 gange dagligt med Fluor tandpasta

Sørg for, at børste dine tænder to gange dagligt med tandpasta med fluor. Tandbørstningen forhindrer bakterier fra bl.a. madrester i at samle sig i munden. Disse bakterier kan være årsagen til, at man udvikler “sammenhængene belægninger” – normalt kaldet plak. Plak er medvirker direkte til caries (huller i tænderne) og tandkødsbetændelse.

Det er vigtigt, at der fluor i det tandpasta man børster sine tænder i. Fluor styrker emaljen – så den i mindre grad kan gå i opløsning. Dette er ligeledes medvirkende til at mindske risikoen for huller i tænderne.

Husk desuden at børste tænderne med en tandbørste af ordentlig kvalitet.

2. Spis sundere

En sundere livsstil i forhold til den kost man indtager, er faktisk direkte medvirkende til en bedre mund- og tandpleje. Sund kost giver nemlig både en sundere mund og tænder. Når man spiser groft og grønt skal man nemlig have stærkere tænder, og derfor udvikler tænderne sig netop når man spiser denne sundere kost.

3. Brug tandtråd & tandstikkere

Huller i tænderne starter oftest inde mellem tænderne – altså i tandmellemrummene. Hertil kan det være meget effektivt at bruge tandtråd eller tandstikkere, da den almindelig tandbørstning ofte har svært ved at nå helt ind i tandmellemrummene. Brugen af tandtråd og tandstikker forebygger desuden tandkøbsbetændelse.

Brug gerne tandtråd eller tandstikker – hver dag.

Tip: Man kan selvfølgelig også anvende mellemrumsbørster til at fjerne plakken mellem tænderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *